Results 1 to 7 of 7

Thread: Shogun: Total War mouse problem

  1. #1

    Question Shogun: Total War mouse problem

    Ok this is a VERY weird problem, I've never heard of it in any other game...

    Basically...my mouse works perfectly fine on RTW, and M2TW and all other games except STW.

    When in the battle map mode fighting a battle, I cannot click on a unit unless my camera is hovering right over it. Say I want to move my unit of samurai to a point X on the map which is a quarter of a mile in front of me on the screen...I cannot click on point X from where i am, if I do, the units move to the point directly under the spot my camera is in. To move them there, I have to move my camera all the way over to point X, hover my camera over it, and click once anywhere on the screen, and they will go.

    Same if i want them to attack, I have to move my camera over an enemy unit (this generally means i cant see them since theyre under me -_- ) and then left click anywhere and the click registers under me and they attack.

    This is WEIRD, like I said. Is there a patch out that fixed this? Is this a known issue on Windows Vista 32 bit?

    :(

  2. #2

    Default Re: Shogun: Total War mouse problem

    Do you by any chance have an Nvidia 7xxx, 8xxx or 9xxx series graphics card installed in your PC?

  3. #3

    Default Re: Shogun: Total War mouse problem

    Yea :P

    GeForce 8800

  4. #4

    Default Re: Shogun: Total War mouse problem

    There's your problem. The mouse synchronisation issue is a common problem with 8xxx series cards. I'm not sure there is much you can do about it.

  5. #5

    Default Re: Shogun: Total War mouse problem

    Dang :(

    Does that problem occur in Medieval 1 Total War?

  6. #6

    Default Re: Shogun: Total War mouse problem

    Unfortunately yes.

    You may want to look at this thread:

    http://forums.totalwar.org/vb/showthread.php?t=69367

    A lot of the issues there apply to STW as well (both games are basically the same game engine) so you may want to try out some of the fixes that may apply. Towards the end of the thread I posted some settings that worked for me with a 7xxx series card, though no one else has had any luck with these using an 8xxx series.

  7. #7

    Default Re: Shogun: Total War mouse problem

    Quote Originally Posted by Caravel View Post
    Unfortunately yes.

    You may want to look at this thread:

    http://forums.totalwar.org/vb/showthread.php?t=69367

    A lot of the issues there apply to STW as well (both games are basically the same game engine) so you may want to try out some of the fixes that may apply. Towards the end of the thread I posted some settings that worked for me with a 7xxx series card, though no one else has had any luck with these using an 8xxx series.
    Thanks a bunch!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •