Results 1 to 9 of 9

Thread: Playing as Non-Playable factions

  1. #1
    Member Member Mirron's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    5

    Exclamation Playing as Non-Playable factions



    I have tried and looked many places to try to figure out how to play as people like the Scythians, Dacia etc. and have not been able to actually change the dedcr_strat file to do so. So if possible could someone post or PM me thier descr_strat file with the normally "unplayable" factions enabled and without and other crazy modifications.

  2. #2
    Bureaucratically Efficient Senior Member TinCow's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Washington, DC
    Posts
    13,726

    Default Re: Playing as Non-Playable factions

    I think this is what you are looking for:

    http://forums.totalwar.org/vb/showthread.php?t=97533


  3. #3
    Member Member Mirron's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    5

    Default Re: Playing as Non-Playable factions

    Quote Originally Posted by TinCow View Post
    I think this is what you are looking for:

    http://forums.totalwar.org/vb/showthread.php?t=97533

    Thanks but what exactly do I need to change to stop the game from crashing when trying to play as the ones listed above.

  4. #4
    Bureaucratically Efficient Senior Member TinCow's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Washington, DC
    Posts
    13,726

    Default Re: Playing as Non-Playable factions

    I don't know why it would crash if that's all you're changing. You're saying the game works perfectly fine, but when you change this:
    Spoiler Alert, click show to read: 
    Code:
    campaign  imperial_campaign
    playable
     romans_julii
     romans_brutii
     romans_scipii
     britons
    end
    unlockable
     egypt
     seleucid
     carthage
     parthia
     gauls
     germans
     greek_cities
    end
    nonplayable
     romans_senate
     macedon
     pontus
     armenia
     dacia
     numidia
     scythia
     spain
     thrace
     slave
    end

    to this:
    Spoiler Alert, click show to read: 
    Code:
    campaign  imperial_campaign
    playable
     romans_julii
     romans_brutii
     romans_scipii
     egypt
     seleucid
     carthage
     parthia
     gauls
     germans
     greek_cities
     britons
     macedon
     pontus
     armenia
     dacia
     numidia
     scythia
     spain
     thrace
    end
    unlockable
    end
    nonplayable
     romans_senate
     slave
    end

    it crashes?

  5. #5
    Member Member Mirron's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    5

    Default Re: Playing as Non-Playable factions

    Yes, when I go to click on the Scythia icons, not even when I try to start the campaign, the game crashes. It also happens with Dacia, Nubians, Thrace, Spain, and someone else I am forgetting at the moment...

  6. #6
    Finder of Little Oddities Senior Member Makanyane's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    2,220

    Default Re: Playing as Non-Playable factions

    what patch of RTW are you using? If you're not sure - go into options screen and check what the number in top right hand corner says.
    Not used mods before? Looking for something small and fun?!
    Download the:

  7. #7
    Member Member Mirron's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    5

    Default Re: Playing as Non-Playable factions

    Quote Originally Posted by Makanyane View Post
    what patch of RTW are you using? If you're not sure - go into options screen and check what the number in top right hand corner says.
    Ver 1.3

  8. #8

    Default Re: Playing as Non-Playable factions

    With 1.3 you have to add a descriptive text in for each faction. Go to RTW\Data\Text\campaign_descriptions.txt file to add in something (anything) for a campaign description for the formerly nonplayable factions. Be sure to make a backup copy of the file before you edit it. Add the following:
    Code:
    {IMPERIAL_CAMPAIGN_ROMANS_SENATE_TITLE}SENATVS POPVLVSQVE ROMANUS
    {IMPERIAL_CAMPAIGN_ROMANS_SENATE_DESCR}The Senate and People Of Rome
    
    {IMPERIAL_CAMPAIGN_ARMENIA_TITLE}Armenians
    {IMPERIAL_CAMPAIGN_ARMENIA_DESCR}Armenians
    
    {IMPERIAL_CAMPAIGN_DACIA_TITLE}Dacians
    {IMPERIAL_CAMPAIGN_DACIA_DESCR}Dacians
    
    {IMPERIAL_CAMPAIGN_NUMIDIA_TITLE}Numidians
    {IMPERIAL_CAMPAIGN_NUMIDIA_DESCR}Numidians
    
    {IMPERIAL_CAMPAIGN_SCYTHIA_TITLE}Scythians
    {IMPERIAL_CAMPAIGN_SCYTHIA_DESCR}Scythians
    
    {IMPERIAL_CAMPAIGN_SPAIN_TITLE}Iberians
    {IMPERIAL_CAMPAIGN_SPAIN_DESCR}Iberians
    
    {IMPERIAL_CAMPAIGN_THRACE_TITLE}Thracians
    {IMPERIAL_CAMPAIGN_THRACE_DESCR}Thracians
    
    {IMPERIAL_CAMPAIGN_SLAVE_TITLE}Rebels
    {IMPERIAL_CAMPAIGN_SLAVE_DESCR}Rebels
    Or better yet, upgrade to 1.5.
    Last edited by SubRosa; 06-19-2009 at 15:34.
    There are never enough hours in the days of a Queen, and her nights have too many...

    ATW Version 2.5 is now out!

  9. #9
    Member Member Mirron's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    5

    Default Re: Playing as Non-Playable factions

    Quote Originally Posted by SubRosa View Post
    With 1.3 you have to add a descriptive text in for each faction. Go to RTW\Data\Text\campaign_descriptions.txt file to add in something (anything) for a campaign description for the formerly nonplayable factions. Be sure to make a backup copy of the file before you edit it. Add the following:
    Code:
    {IMPERIAL_CAMPAIGN_ROMANS_SENATE_TITLE}SENATVS POPVLVSQVE ROMANUS
    {IMPERIAL_CAMPAIGN_ROMANS_SENATE_DESCR}The Senate and People Of Rome
    
    {IMPERIAL_CAMPAIGN_ARMENIA_TITLE}Armenians
    {IMPERIAL_CAMPAIGN_ARMENIA_DESCR}Armenians
    
    {IMPERIAL_CAMPAIGN_DACIA_TITLE}Dacians
    {IMPERIAL_CAMPAIGN_DACIA_DESCR}Dacians
    
    {IMPERIAL_CAMPAIGN_NUMIDIA_TITLE}Numidians
    {IMPERIAL_CAMPAIGN_NUMIDIA_DESCR}Numidians
    
    {IMPERIAL_CAMPAIGN_SCYTHIA_TITLE}Scythians
    {IMPERIAL_CAMPAIGN_SCYTHIA_DESCR}Scythians
    
    {IMPERIAL_CAMPAIGN_SPAIN_TITLE}Iberians
    {IMPERIAL_CAMPAIGN_SPAIN_DESCR}Iberians
    
    {IMPERIAL_CAMPAIGN_THRACE_TITLE}Thracians
    {IMPERIAL_CAMPAIGN_THRACE_DESCR}Thracians
    
    {IMPERIAL_CAMPAIGN_SLAVE_TITLE}Rebels
    {IMPERIAL_CAMPAIGN_SLAVE_DESCR}Rebels
    Or better yet, upgrade to 1.5.
    Works like a charm. Many thanks.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •