Results 1 to 17 of 17

Thread: Rename (Renumber) First Cohorts

  1. #1

    Default Rename (Renumber) First Cohorts

    Dear Forum

    Is it possible to renumber or rename newly recruited Marian First Cohorts? The newly established unit has roughly a name like “First Cohort Legion_” and I wish to rename the unit in “First Cohort Legion I” etc.
    Is there any possibility to accomplish this?

    Best regards
    Marcel

  2. #2

    Default Re: Rename (Renumber) First Cohorts

    I just read in some other posts, that the „First Cohorts“ are numbered automatically when the „Legions come along“. What does this mean? My first “First Cohort” is already in a stack with 8 Marian cohorts and still does not have a “legion number” (i.e. I)

    Regards
    Marcel

  3. #3
    EBII Bricklayer Member V.T. Marvin's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Directing the defence of Boiotergion
    Posts
    3,361

    Default Re: Rename (Renumber) First Cohorts

    Only cohorts trained in Rome get the numbers, as far as I know.

  4. #4
    Voluntary Suspension Voluntary Suspension Philippus Flavius Homovallumus's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Isca
    Posts
    13,477

    Default Re: Rename (Renumber) First Cohorts

    What game version are you playing?
    "If it wears trousers generally I don't pay attention."

    [IMG]https://img197.imageshack.us/img197/4917/logoromans23pd.jpg[/IMG]

  5. #5

    Default Re: Rename (Renumber) First Cohorts

    EB 1.1 with all available fixes installed

  6. #6
    Senior Member Senior Member Ibn-Khaldun's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Estonia
    Posts
    5,420
    Blog Entries
    4

    Default Re: Rename (Renumber) First Cohorts

    This feature is available only in BI and not in ordinary RTW.

  7. #7

    Default Re: Rename (Renumber) First Cohorts

    But in my opinion there must be a possibility in the script to assign dufferent numbers to the First Cohorts... like in Konny´s Mini-Mod. Is someone well versed in such script-things? Please advise. Thank you very much.
    Regards
    Marcel

  8. #8
    Bibliophilic Member Atilius's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    America Medioccidentalis Superior
    Posts
    3,837

    Default Re: Rename (Renumber) First Cohorts

    Quote Originally Posted by Ibn-Khaldun View Post
    This feature is available only in BI and not in ordinary RTW.
    It was enabled in RTW also with RTW 1.5 patch, which was released at the same time as BI 1.6. I don't recall when I fixed the EB-specific 1st cohort numbering problem, but it may have been after EB 1.1. It should definitely work in EB 1.2.
    The truth is the most valuable thing we have. Let us economize it. - Mark Twain



  9. #9
    Senior Member Senior Member Ibn-Khaldun's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Estonia
    Posts
    5,420
    Blog Entries
    4

    Default Re: Rename (Renumber) First Cohorts

    Quote Originally Posted by Atilius View Post
    It was enabled in RTW also with RTW 1.5 patch, which was released at the same time as BI 1.6. I don't recall when I fixed the EB-specific 1st cohort numbering problem, but it may have been after EB 1.1. It should definitely work in EB 1.2.
    Weird, I have RTW Gold(RTW v1.5 and BI v1.6) but I never got this thing working in RTW!

  10. #10

    Default Re: Rename (Renumber) First Cohorts

    What?! Cohorts trained in the city of Rome get numbered?? never heard of that before. Does that really work?
    “Save us, o Lord, from the arrows of the Magyars.” - A prayer from the 10th century.




  11. #11
    Senior Member Senior Member Ibn-Khaldun's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Estonia
    Posts
    5,420
    Blog Entries
    4

    Default Re: Rename (Renumber) First Cohorts

    Quote Originally Posted by HunGeneral View Post
    What?! Cohorts trained in the city of Rome get numbered?? never heard of that before. Does that really work?
    They most certainly gets names and numbers in BI.

  12. #12
    Cavalry Fanatic Member Tolg's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    195

    Default Re: Rename (Renumber) First Cohorts

    Perhaps RTW Gold is the problem? I use it as well, and I've never realized any numbers... (Doesn't Gold use different patches then RTW + BI?)


    The first round of the tournament has started. Who's going to prevail?

    Gladius or Sarissa, Scutum or Aspis?

  13. #13
    EBII Bricklayer Member V.T. Marvin's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Directing the defence of Boiotergion
    Posts
    3,361

    Default Re: Rename (Renumber) First Cohorts

    Quote Originally Posted by HunGeneral View Post
    What?! Cohorts trained in the city of Rome get numbered?? never heard of that before. Does that really work?
    Positive. In clean EB 1.2 this ability is for marian (and augustan?) first cohorts only.
    I have added the "legionary_name" attribute to my polybian triarii too, to keep track of my legions and it worked very well indeed.

  14. #14
    Member Member Centurion Crastinus's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Beaufort, South Carolina, USA
    Posts
    249

    Default Re: Rename (Renumber) First Cohorts

    So all I would need to do is install vanilla rtw and then bi and then patch up in order to install EB 1.2. Then train 1st cohort troops in rome in order to get numbered legions.

  15. #15
    Bibliophilic Member Atilius's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    America Medioccidentalis Superior
    Posts
    3,837

    Default Re: Rename (Renumber) First Cohorts

    This reminds me:

    Roman first cohort units are named "Legio (number)" by default.

    I had also added a tag for those who might wish to name them "Legio (something) (number)". The tag is named Latium2LegionName; it's defined in EB\Data\text\imperial_campaign_regions_and settlement_names.txt and is assigned the string " " right now. If you assign the tag the value "Italica", for example, the first cohorts will be named "Legio Italica (number)".
    Last edited by Atilius; 02-19-2009 at 03:08.
    The truth is the most valuable thing we have. Let us economize it. - Mark Twain



  16. #16
    Member Member Dutchhoplite's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Rotterdam
    Posts
    416

    Default Re: Rename (Renumber) First Cohorts

    And this can be done for all settlements??
    I love the smell of bronze in the morning!

    Campaigns completed: Vanilla Seleucid, EB 1.2. Carthaginian, RSII Pergamon

  17. #17
    Bibliophilic Member Atilius's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    America Medioccidentalis Superior
    Posts
    3,837

    Default Re: Rename (Renumber) First Cohorts

    Quote Originally Posted by Dutchhoplite View Post
    And this can be done for all settlements??
    Potentially, yes. But First Cohorts are recruitable only in Rome.
    The truth is the most valuable thing we have. Let us economize it. - Mark Twain



Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO