Results 1 to 6 of 6

Thread: Loading and unloading Ships

  1. #1
    Senior Member Senior Member Fisherking's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    East of Augusta Vindelicorum
    Posts
    5,575

    Default Loading and unloading Ships

    What am I not getting here?

    I canít load troops on ships in a port, or unload them either. I have to find some spot on the shore where they will match up and do it there.

    It seems a bit unwieldy. I wouldnít say it is bugged but it could use some work.

    Or is there something I donít know?


    Education: that which reveals to the wise,
    and conceals from the stupid,
    the vast limits of their knowledge.
    Mark Twain

  2. #2
    kwait nait Member Monsieur Alphonse's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Groningen
    Posts
    928

    Default Re: Loading and unloading Ships

    While in a port have the army selected and click on the board ship icon (looks like two arrows on opposite direction). This will bring up the boarding screen. Now select in that screen all your units and move them with the arrow to the fleet. Your army will disappear and you can move your fleet out of the harbor. It is not very intuitive and rather complicated. I don't understand why CA changed it and I like the way it was in RTW/M2TW better.
    Tosa Inu

  3. #3
    the G-Diffuser Senior Member pevergreen's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Brisbane, Australia
    Posts
    11,585
    Blog Entries
    2

    Default Re: Loading and unloading Ships

    Move ships once space out, move troops onto ships.

    Select army tab if in port, move out.

    In and out, not too hard.

    Ports arent usually in the best spots for me, I just land on the ground.
    Quote Originally Posted by TosaInu
    The org will be org until everyone calls it a day.

    Quote Originally Posted by KukriKhan View Post
    but I joke. Some of my best friends are Vietnamese villages.
    Quote Originally Posted by Lemur
    Anyone who wishes to refer to me as peverlemur is free to do so.

  4. #4
    Member Member Phog_of_War's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Fargo (Yeah, yeah, but IRL we dont talk like that here)
    Posts
    225

    Default Re: Loading and unloading Ships

    I have found control+a to be my friend when embarking and disembarking. Just drag the unit cards to the shoreline and viola.

    BTW: nice to see that you finally got your copy Fisherking.
    Last edited by Phog_of_War; 03-21-2009 at 10:13.
    Genius by birth, slacker by choice.
    <=== Member since 2000

    I have all the morality of a drunk eight-year-old and the self-awareness of a cold bag of ham, but in my occasional windows of clarity, even I'm cognizant of the fact that I am the last person on the planet who should have access to unstoppable mental powers. -Dan O' Brian @ Cracked.com

    Ja Mata, Tosa Inu

  5. #5
    Gognard Member MikeV's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Sunny Melbourne (Florida, USA)
    Posts
    203

    Exclamation Re: Loading and unloading Ships

    Quote Originally Posted by pevergreen View Post
    Move ships once space out, move troops onto ships.

    Select army tab if in port, move out.

    In and out, not too hard.

    Ports arent usually in the best spots for me, I just land on the ground.
    But ports usually have roads linking them to the region capital. Plus, troops unloaded in port can move that same turn. So, you get further/faster than if you unload on the shore and sit for the rest of the turn.
    Forums are good for sharing questions, wikis are good for sharing answers:
    Spoiler Alert, click show to read: 
    Check out the Online ETW Data in the Totalwar.org wiki.

  6. #6

    Default Re: Loading and unloading Ships

    There exists a button in the "army" tab. It's under the recruit general/disband/etc. buttons. It only shows up when an army is in port.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO