Results 1 to 9 of 9

Thread: MAJOR Techincal problem

  1. #1
    Future USMC Cobra Pilot Member Prussian to the Iron's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Out too long in the midnight sea. Oh what's becoming of me?
    Posts
    3,404

    Default MAJOR Techincal problem

    I just got E:TW today, and am unable to play due to an enormous technical problem. i am unable to use the arrow keys, /, *, +, -, and probably most others. Whenever i go to remap the controls, it says Forward-Up arrow key, but I cannot use it. Then i click on it and press the up arrow key, and it then says that it is ctrl+up arrow key. i then press accept. whether it was remapped in the menu or during a battle, it will only let me move using the mouse. and it wont let me go down using the / key or up using the * key. I need help ASAP!
    Add me on Facebook! https://www.facebook.com/profile.php?id=100001603097354
    I am an Unstoppable Force, an Immovable Object

  2. #2
    the G-Diffuser Senior Member pevergreen's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Brisbane, Australia
    Posts
    11,585
    Blog Entries
    2

    Default Re: MAJOR Techincal problem



    Do the keys work outside ETW?
    Quote Originally Posted by TosaInu
    The org will be org until everyone calls it a day.

    Quote Originally Posted by KukriKhan View Post
    but I joke. Some of my best friends are Vietnamese villages.
    Quote Originally Posted by Lemur
    Anyone who wishes to refer to me as peverlemur is free to do so.

  3. #3
    Future USMC Cobra Pilot Member Prussian to the Iron's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Out too long in the midnight sea. Oh what's becoming of me?
    Posts
    3,404

    Default Re: MAJOR Techincal problem

    yes. in fact just half an hour before installing E:TW i was playing LotR: BfME 2
    Add me on Facebook! https://www.facebook.com/profile.php?id=100001603097354
    I am an Unstoppable Force, an Immovable Object

  4. #4
    Future USMC Cobra Pilot Member Prussian to the Iron's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Out too long in the midnight sea. Oh what's becoming of me?
    Posts
    3,404

    Default Re: MAJOR Techincal problem

    has anyon had this problem?!?!!?? i need help now!
    Add me on Facebook! https://www.facebook.com/profile.php?id=100001603097354
    I am an Unstoppable Force, an Immovable Object

  5. #5
    Member Member KozaK13's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Newtownards, Co.Down, Northern Ireland, United Kingdom
    Posts
    163

    Default Re: MAJOR Techincal problem

    You have used w,a,s and d right?

    "Where some states have an army, the Prussian Army has a state!"
    - Voltaire


    "There is no mistake; there has been no mistake; and there shall be no mistake."
    - 1st Duke of Wellington, Arthur Wellesley


    No place like home.

  6. #6
    Peerless Senior Member johnhughthom's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Looking for the red blob of nothingness
    Posts
    6,344

    Default Re: MAJOR Techincal problem

    Why do you need to use the keyboard? It's perfectly possible to play Empire without it, I don't think I've pressed a button in-game in the whole time I've played it.

  7. #7
    Mr Self Important Senior Member Beskar's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Albion
    Posts
    15,921
    Blog Entries
    1

    Default Re: MAJOR Techincal problem

    I always used keyboard. You use w/a/s/d etc, well, what I use anyway, from E:TW to Mass Effect and other games.
    Days since the Apocalypse began
    "We are living in space-age times but there's too many of us thinking with stone-age minds" | How to spot a Humanist
    "Men of Quality do not fear Equality." | "Belief doesn't change facts. Facts, if you are reasonable, should change your beliefs."

  8. #8
    Future USMC Cobra Pilot Member Prussian to the Iron's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Out too long in the midnight sea. Oh what's becoming of me?
    Posts
    3,404

    Default Re: MAJOR Techincal problem

    i detest game that require wasd instead of the arrow keys. and john hgnthon, i tried, i just cannot do it. anyway, i unplugged the keyboard, plugged it back in, and restarted the computer, and now the keys are working right.

    but now after every other battle i get a ctd. note i am also playing on the lowest settings, except i have unit size to ultra and i think unit detail is on medium or low.
    Add me on Facebook! https://www.facebook.com/profile.php?id=100001603097354
    I am an Unstoppable Force, an Immovable Object

  9. #9
    Member Member Phog_of_War's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Fargo (Yeah, yeah, but IRL we dont talk like that here)
    Posts
    225

    Default Re: MAJOR Techincal problem

    CTD are, unfortunatly, a fact of life for Empire.

    Hope for the best with the big patch that will drop in the next few weeks, I believe.

    And be happy! Some people around here cant even play past turn 1 before they CTD.
    Genius by birth, slacker by choice.
    <=== Member since 2000

    I have all the morality of a drunk eight-year-old and the self-awareness of a cold bag of ham, but in my occasional windows of clarity, even I'm cognizant of the fact that I am the last person on the planet who should have access to unstoppable mental powers. -Dan O' Brian @ Cracked.com

    Ja Mata, Tosa Inu

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO