Results 1 to 29 of 29

Thread: Problems with Carthaginian reforms :(

  1. #1

    Default Problems with Carthaginian reforms :(

    Ive searched around but found no answer for my problem. So thats why im opening a new thread.

    FAQ says:

    Spoiler Alert, click show to read: 
    -At least year 235BC
    -Build at least 5 (L5 regional MIC)(royal_barracks_V1) in these cities (Lepki, Garama, Adrumeto, Kirtan, Ippone, Tuat, Siga, Lixus, Sala, Gader, Mastia, Sucum-Murgi, Baikor, ArsÚ, Oxtraca, Numantia, Emporion, Tyde, Pallantia, Vellika, Tolosa, Massalia, Segesta, Arretium, Ariminum, Roma, Capua, Arpi, Taras, Rhegion)
    -Hold 3 of these cities (Tolosa, Massalia, Segesta, Arretium, Ariminum, Roma, Capua, Arpi, Taras, Emporion, Arse, Mastia, Gader)
    OR
    -Wait until 200BC



    Ok. Well, i have all possible mics in these towns: Lepki, Adrumento, Ippone, Gader, Mastia. Its year around 223BC, and also i have most of the mentioned cities. According to FAQ i should already have reformed units: but i get none of them!

    Can someone help?
    Last edited by Jebivjetar; 05-04-2009 at 22:32.


  2. #2
    Peerless Senior Member johnhughthom's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Looking for the red blob of nothingness
    Posts
    6,344

    Default Re: Problems with Carthaginian reforms :(

    You definately have the regional barracks, not the factional ones, right?

  3. #3

    Default Re: Problems with Carthaginian reforms :(

    I have both...


  4. #4
    Peerless Senior Member johnhughthom's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Looking for the red blob of nothingness
    Posts
    6,344

    Default Re: Problems with Carthaginian reforms :(

    Quote Originally Posted by Jebivjetar View Post
    I have both...
    You have both full level barracks in the cities? Perhaps that is confusing the script.

  5. #5

    Default Re: Problems with Carthaginian reforms :(

    Yes, factional as well as regional.

    I should look at the script, maybe there ill find something....


  6. #6
    alterego Member Tartaros's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    [kwetlɪŋbuʁk]
    Posts
    250

    Default AW: Problems with Carthaginian reforms :(

    don┤t know if i read it correct, but probably you need one of this city:

    Tolosa, Massalia, Segesta, Arretium, Ariminum, Roma, Capua, Arpi, Taras, Emporion, Arse,

    in addition to
    Gader, Mastia
    can you show a pic of your empire?

    best regards

  7. #7
    Unoffical PBM recruiter person Member /Bean\'s Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Plymoutai
    Posts
    1,861

    Default Re: Problems with Carthaginian reforms :(

    You had better be activating the script every time you load the game, Jebivjetar.

    A screenie of your empire would be appreciated.
    =========================================
    Look out for the upcoming Warriors of the La Tene PBM, a new style of interactive EB gaming rising from the ashes of BtSH and WotB!
    ========================================================
    + =
    [/CENTER]

  8. #8

    Default Re: Problems with Carthaginian reforms :(

    As far as i can remember, yes, i have activated the script every time when i loaded a game. It's probably my first EB campaign (i continued to play it today), so maybe there is little % possibility that ive forget to activate it. But, like i said, i always activate it... So, maybe there may be a problem?


    And, yes, here is my pic:



  9. #9
    alterego Member Tartaros's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    [kwetlɪŋbuʁk]
    Posts
    250

    Default AW: Problems with Carthaginian reforms :(

    Ok, hehe
    you really got them all!!

  10. #10

    Default Re: AW: Problems with Carthaginian reforms :(

    Quote Originally Posted by Tartaros View Post
    Ok, hehe
    you really got them all!!

    O, yes, im a proud Romaioi- killer


  11. #11
    Member Member Lovejoy's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Sweden
    Posts
    408

    Default Re: Problems with Carthaginian reforms :(

    How can you have both the factional and the regional mic at lvl 5? To build lvl5 regional MICs you need to have the "allied state" building.

    I had my reform when I played Carthage, so its not broken.

  12. #12
    Peerless Senior Member johnhughthom's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Looking for the red blob of nothingness
    Posts
    6,344

    Default Re: Problems with Carthaginian reforms :(

    You build your level 5 regional MIC, then change govt to build the homeland MICs. Seen as an exploit by most.

  13. #13
    Member Member anubis88's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Slovenia
    Posts
    3,400

    Default Re: Problems with Carthaginian reforms :(

    I don't know if that's the problem but i'll try. You can only get a regional level 5 MIC if you have the level 4 goverment installed,- the client ruler one.

    Other than that i have no idea what could be the problem
    Europa Barbarorum Secretary

  14. #14

    Default Re: Problems with Carthaginian reforms :(

    O! I didnt know that i must have alied gov. to have levl 5 regional MiC...

    I have assumed that if i build every possible MiCs in cities on the list will bring me reforms. I dont know to which level i get, but i've build everything offered and thought that's it.. Now im gonna start a new campaign, and sure will be more careful with that.

    Thanx guys!


    Lets demolish Rome again!


  15. #15
    Member Member anubis88's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Slovenia
    Posts
    3,400

    Default Re: Problems with Carthaginian reforms :(

    Quote Originally Posted by Jebivjetar View Post
    O! I didnt know that i must have alied gov. to have levl 5 regional MiC...

    I have assumed that if i build every possible MiCs in cities on the list will bring me reforms. I dont know to which level i get, but i've build everything offered and thought that's it.. Now im gonna start a new campaign, and sure will be more careful with that.

    Thanx guys!


    Lets demolish Rome again!
    You don't need to start a new game. Just destroy your goverment in those cities and build the level4 ones.

    Remember, you need those MIC's that cost 15000 mnai
    Europa Barbarorum Secretary

  16. #16

    Default Re: Problems with Carthaginian reforms :(

    And one more question to go, i forgot:

    When i get reforms, can i recruit reformed units just in cities with level 5 reg. MiC, or will they be available in other cities too (e.g. in Carthage and Lilibeo)?


  17. #17

    Default Re: Problems with Carthaginian reforms :(

    Quote Originally Posted by anubis88 View Post
    You don't need to start a new game. Just destroy your goverment in those cities and build the level4 ones.

    Remember, you need those MIC's that cost 15000 mnai
    Maybe one day i will continue this game: but i want to start a new one and take it slow, without blitzing, with slow, calm expansion :)

    About these 15000 mnai per MIC....



  18. #18
    Member Member anubis88's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Slovenia
    Posts
    3,400

    Default Re: Problems with Carthaginian reforms :(

    Quote Originally Posted by Jebivjetar View Post
    Maybe one day i will continue this game: but i want to start a new one and take it slow, without blitzing, with slow, calm expansion :)

    About these 15000 mnai per MIC....

    that's how i played it. But it stopped being fun when i fought augustan romans at 200 BC.

    You will get the new units in all your cities ( depending on the level of barracks)

    Note: You will get the new units at your factional not regional MIC's. The regional ones are just triggers, nothing else
    Europa Barbarorum Secretary

  19. #19

    Default Re: Problems with Carthaginian reforms :(

    Well, i was thinking about 15000 minai per baracks (including the time required to build them), and decided to do some work on the script

    Can you call that cheating? Did Hannibal build (at least) 5 lev. mic. barracks (in at least 5 towns on the list) in order to have units to fight Romans? ()


  20. #20

    Default Re: Problems with Carthaginian reforms :(

    Quote Originally Posted by Jebivjetar View Post



    it would appear theres a trap in gaul. (look at fm name)


  21. #21
    Guest Aemilius Paulus's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Russia/Europe in the summer, Florida rest of the time
    Posts
    3,473

    Question Re: Problems with Carthaginian reforms :(

    Quote Originally Posted by Jebivjetar View Post
    Well, i was thinking about 15000 minai per baracks (including the time required to build them)
    Nothing the good old process_cq [cityname] and add_money [amount] cheats cannot do. What is the problem?

  22. #22

    Default Re: Problems with Carthaginian reforms :(

    Quote Originally Posted by Aemilius Paulus View Post
    Nothing the good old process_cq [cityname] and add_money [amount] cheats cannot do. What is the problem?

    Ive already moded the script (so ill get unconditioned reforms in 234BC)


  23. #23
    Unoffical PBM recruiter person Member /Bean\'s Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Plymoutai
    Posts
    1,861

    Default Re: Problems with Carthaginian reforms :(

    Quote Originally Posted by pockettank View Post
    it would appear theres a trap in gaul. (look at fm name)
    I don't...no, wait...nope, I still don't get it.
    =========================================
    Look out for the upcoming Warriors of the La Tene PBM, a new style of interactive EB gaming rising from the ashes of BtSH and WotB!
    ========================================================
    + =
    [/CENTER]

  24. #24
    Peerless Senior Member johnhughthom's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Looking for the red blob of nothingness
    Posts
    6,344

    Default Re: Problems with Carthaginian reforms :(

    May be a slightly obscure Star Wars reference, otherwise

  25. #25
    Unoffical PBM recruiter person Member /Bean\'s Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Plymoutai
    Posts
    1,861

    Default Re: Problems with Carthaginian reforms :(

    Now I get it even less...

    Is it one of those really annoying jokes where we have to speak Carthaginian to understand that Akbar actually means 'trap' or something?
    =========================================
    Look out for the upcoming Warriors of the La Tene PBM, a new style of interactive EB gaming rising from the ashes of BtSH and WotB!
    ========================================================
    + =
    [/CENTER]

  26. #26

    Default Re: Problems with Carthaginian reforms :(

    Quote Originally Posted by johnhughthom View Post
    May be a slightly obscure Star Wars reference
    It is

    edit:

    Quote Originally Posted by Beanerz View Post
    Now I get it even less...

    Is it one of those really annoying jokes where we have to speak Carthaginian to understand that Akbar actually means 'trap' or something?
    Nope - just having seen the original Star Wars films will do it
    Last edited by Elcmar; 05-06-2009 at 13:35.


    Diairei kai basileue

    Age. Fac ut gaudeam.

    Noli nothis permittere te terere.

  27. #27
    Peerless Senior Member johnhughthom's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Looking for the red blob of nothingness
    Posts
    6,344

    Default Re: Problems with Carthaginian reforms :(

    In Return of the Jedi Admiral Akbar was in charge of the assault on the Death Star and say's "It's a trap!" when they realise the Death Star is operational.

  28. #28
    Unoffical PBM recruiter person Member /Bean\'s Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Plymoutai
    Posts
    1,861

    Default Re: Problems with Carthaginian reforms :(





    Oh dear...
    =========================================
    Look out for the upcoming Warriors of the La Tene PBM, a new style of interactive EB gaming rising from the ashes of BtSH and WotB!
    ========================================================
    + =
    [/CENTER]

  29. #29
    EB on ALX player Member ziegenpeter's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    COLONIA CLAVDIA ARA AGRIPPINENSIVM
    Posts
    741

    Default Re: Problems with Carthaginian reforms :(

    Quote Originally Posted by pockettank View Post
    it would appear theres a trap in gaul. (look at fm name)
    lmao

    "A wise man once said: Never buy a game full price!"
    - Another wise man

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO