Results 1 to 5 of 5

Thread: Senate office problems after modding.

  1. #1
    Magister Vitae Senior Member Kraxis's Avatar
    Join Date
    Feb 2002
    Location
    Frederiksberg, Denmark
    Posts
    7,129

    Default Senate office problems after modding.

    So I chose to mod the senatefile. I wanted the offices to work at different lengths and have more people actually getting them. So I set Questors and Aediles to 2 persons and 4 turns, Praetors 2 persons and 6 turns, Consuls 2 persons and 8 turns, Censor 1 person and 8 turns and the PM 1 persons and 10 turns.

    The result is that there is basically elections for offices all the time, which I find extremely nice. Trouble is just that people who are elected to teh same office twice don't get the trait (neither the ex-office or the office itself). If they get it a third time they get it again. It is af if the game doesn't use the 'office'again traits but only the first ones, which of course would equate to a 'nothing' situation (trait is 1 point and ex-trait is -1 point more or less).
    I find that quite disturbing as I often sit with Questors and Aediles with no actual bonus from it.

    I'm now wondering if perhaps I should change the length of the offices to fit each other better, such as 4-8-12, so that the elections coincide as much as possible.

    [EDIT] Didn't work... The second tenures happen still, and they still result in no traits. I have even noticed another anomoly. When I fulfil a mission I don't always get the pop-up, but I still get the results (such as money or units, but if units I don't know what they are until I have searched).
    Last edited by Kraxis; 04-20-2005 at 01:15.
    You may not care about war, but war cares about you!


  2. #2
    Spends his time on TWC Member Simetrical's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    New York City
    Posts
    1,358

    Default Re: Senate office problems after modding.

    Code:
    Trigger QuaestorFirstTime
        WhenToTest BecomeQuaestor
    
    
        Affects Quaestor  1  Chance  100
    That's the problem, I think (and likewise for all comparable ones). There should be a condition there saying "Trait NotQuaestor < 1" or something to that effect. Combined with the notQuaestor and QuaestorAgain triggers, your character wil get Quaestor 1 when he first gets office, NotQuaestor 1 when he loses it, then Quaestor 2 when he gets it again, no trait when he loses it again, Quaestor 3 when he gets it a third time, Quaestor 1 when he loses it a third time, Quaestor 4 when he gets it a fourth time, etc. This is fixed in CVP.

    -Simetrical
    TWC Administrator

    MediaWiki Developer

  3. #3
    Magister Vitae Senior Member Kraxis's Avatar
    Join Date
    Feb 2002
    Location
    Frederiksberg, Denmark
    Posts
    7,129

    Default Re: Senate office problems after modding.

    Ahhh... That makes sense. Without the restriction the trait wil always be QuaestorFirstTime and not QuaestorAgain. So I was correct in my theory.

    But what you say... Do I lose ExQuaestor after the second tenure? That can't be good.

    Anyway, the problem only arose because the game chose to ignore the restriction of 1 sitting of Quaestor, Aedile and Praetor per man. But I guess this sort of fixes it well enough. Thanks.

    CVP?

    [EDIT]
    Aha... The Not'office' gives 2 points, while the 'office'Again gives 2 as well, so the trait should jump back and forth from 1 to -1. But of course only if the correct traits are used.
    I have noticed that there are no restrictions on any of the offices so apparently this is a problem for every office, not just the lower three?
    Last edited by Kraxis; 04-20-2005 at 04:10.
    You may not care about war, but war cares about you!


  4. #4
    Spends his time on TWC Member Simetrical's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    New York City
    Posts
    1,358

    Default Re: Senate office problems after modding.

    Quote Originally Posted by Kraxis
    CVP?
    Cherry Vanilla Pack. Basically a fix mod for various oddities in the traits.
    Quote Originally Posted by Kraxis
    I have noticed that there are no restrictions on any of the offices so apparently this is a problem for every office, not just the lower three?
    Should be, yes, if the mistake exists in all the triggers.

    -Simetrical
    TWC Administrator

    MediaWiki Developer

  5. #5
    Magister Vitae Senior Member Kraxis's Avatar
    Join Date
    Feb 2002
    Location
    Frederiksberg, Denmark
    Posts
    7,129

    Default Re: Senate office problems after modding.

    Ah ok... No explaination for the non-popup for completed missions? Hopefully they were just flukes, but there were three of them after about five missions. Pretty fat chance there.
    You may not care about war, but war cares about you!


Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO