Results 1 to 23 of 23

Thread: You have to find them in order to bribe them

  1. #1

    Question You have to find them in order to bribe them

    Hi, all. I'm going to try to sneak two questions into the same message. I'm playing a "quick" game as the Brutii, and it's been going pretty well. It's my first try with that faction, and they certainly seem to be more, umm, solvent than the Julii. A couple of turns ago the Thracians, for reasons best known to themselves, decide to attack me in Nicomedia. I have no time for this--I'm running an empire, after all--so, since I have over a million denarii, I figured I'd offer the Thracian a nice bribe. Imagine my annoyance when, having sent one of my diplomats tottering over to the invaders, I discovered that the "bribe" option wasn't available. I couldn't find anything in the manual (stop laughing) about special conditions applying to bribes. Could anyone offer any hints as to when bribes are and aren't possible?

    My other question is a little embarrassing: I've lost the Macedonians. More accurately, I can't find them. They have no territories left, and I thought I had killed all of the little buggers, but I haven't "won" (the Greeks are gone), the Macedonians still show up in the faction list, and a few turns ago the Julii declared war on them. If I knew where they were, I'd stomp them. (Any of you who have played Civilization 3 will recognize this as a variant of the "settler in a boat" dilemma.) I suppose I could send spies all over Europe and the Near East to try to bump into a Macedonian, but I'm hoping that someone out there can suggest a better tactic.

    Thanks much.

  2. #2
    The Sword of Rome Member Marcellus's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Oxford/London
    Posts
    1,103

    Default Re: You have to find them in order to bribe them

    Welcome to the org, Kadingir

    There are some people who you can't bribe, for example faction leaders.

    As for the Macedonians, are you sure that they didn't spread away from their homeland? For example, the Macedonians in one of my games managed to capture Cyrene across the sea.
    "Look Iíve got my old pledge card a bit battered and crumpled we said weíd provide more turches churches teachers and we have I can remember when people used to say the Japanese are better than us the Germans are better than us the French are better than us well itís great to be able to say weíre better than them I think Mr Kennedy well we all congratulate on his baby and the Tories are you remembering what Iím remembering boom and bust negative equity remember Mr Howard I mean are you thinking what Iím thinking Iím remembering itís all a bit wonky isnít it?"

    -Wise words from John Prescott

  3. #3

    Default Re: You have to find them in order to bribe them

    First, thanks for the info about bribes. I think that the fellow I was trying to corrupt was, in fact, the faction leader.

    As to the missing Macedonians--I think that all of the territory is accounted for, at least as I read the mini-map. But I'll intensify my search. Problem is that if there's just a unit of cavalry standing around somewhere with the faction leader I'll probably only find them by luck.

  4. #4

    Default Re: You have to find them in order to bribe them

    On the missing Macedonians...

    There is a territory in North Africa that starts out as rebel. However, if a faction conquers it and it then revolts, it revolts to Macedonian control. So if you haven't checked in North Africa (directly across from greece approximately) you might try looking there.
    Magnum

  5. #5
    Pious Augustus Member Krauser's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Washington
    Posts
    296

    Default Re: You have to find them in order to bribe them

    Bribing is no nice. The one place you can just throw away money to keep your treasury below 50k.

  6. #6
    The Sword of Rome Member Marcellus's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Oxford/London
    Posts
    1,103

    Default Re: You have to find them in order to bribe them

    Quote Originally Posted by magnum
    On the missing Macedonians...

    There is a territory in North Africa that starts out as rebel. However, if a faction conquers it and it then revolts, it revolts to Macedonian control. So if you haven't checked in North Africa (directly across from greece approximately) you might try looking there.
    I think you're referring to Cyrene
    "Look Iíve got my old pledge card a bit battered and crumpled we said weíd provide more turches churches teachers and we have I can remember when people used to say the Japanese are better than us the Germans are better than us the French are better than us well itís great to be able to say weíre better than them I think Mr Kennedy well we all congratulate on his baby and the Tories are you remembering what Iím remembering boom and bust negative equity remember Mr Howard I mean are you thinking what Iím thinking Iím remembering itís all a bit wonky isnít it?"

    -Wise words from John Prescott

  7. #7
    Member Member bippukt's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    RTW world
    Posts
    50

    Default Re: You have to find them in order to bribe them

    You can't bribe the faction leader or the faction heir. And I think that you can't bribe the capital, but I am not sure of this.
    Be careful when offering bribes. If you don't have enough money to bribe the army or the city, don't offer it. If the character refuses to be bribed, he becomes publicly loyal and hence that much more difficult to bribe later on. So if in doubt, don't offer a bribe. Hope that helps.
    Time is Money. Spend it.

  8. #8
    Lesbian Rebel Member Mikeus Caesar's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Ostrayliah
    Posts
    3,590

    Default Re: You have to find them in order to bribe them

    Quote Originally Posted by bippukt
    And I think that you can't bribe the capital, but I am not sure of this.
    actually, you can bribe capitals, but if they have the faction leader/heir in, then they won't be bribed.
    Quote Originally Posted by Ranika
    I'm being assailed by a mental midget of ironically epic proportions. Quick as frozen molasses, this one. Sharp as a melted marble. It's disturbing. I've had conversations with a braying mule with more coherence.


  9. #9
    Member Member bippukt's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    RTW world
    Posts
    50

    Default Re: You have to find them in order to bribe them

    Quote Originally Posted by Mikeus Caesar
    actually, you can bribe capitals, but if they have the faction leader/heir in, then they won't be bribed.
    Thanks for the clarification.
    Time is Money. Spend it.

  10. #10
    Elephant Master Member Conqueror's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    In the Ruins of Europe
    Posts
    1,258

    Default Re: You have to find them in order to bribe them

    You cannot bribe a faction's last remaining city, even if there's no family members in it.

    RTW, 167 BC: Rome expels Greek philosophers after the Lex Fannia law is passed. This bans the effete and nasty Greek practice of 'philosophy' in favour of more manly, properly Roman pursuits that don't involve quite so much thinking.

  11. #11

    Default Re: You have to find them in order to bribe them

    Your missing Macedonians are in Cyrene, Cyrenaica. It is the province in North Africa directly south of Cyprus (Kydonia). Factions need at least 1 city to exist, so its not like civ where they have some settler stuck in a boat.

    If they're not there, start trading for map info until you can "see" all the provinces on the map (exception is Hibernia and Hyperboria, I guarantee you the Macedonians are not there).

  12. #12

    Default Re: You have to find them in order to bribe them

    Sure enough, the wily Macedonians were in Cyrenaica. (They're not there any more.) Thanks to all for your help.

  13. #13
    Cynic Senior Member sapi's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Brisbane
    Posts
    4,970

    Default Re: You have to find them in order to bribe them

    Next time, if they really frustrate you, type toggle_fow into the console to see them and again to turn it off.
    From wise men, O Lord, protect us -anon
    The death of one man is a tragedy; the death of millions, a statistic -Stalin
    We can categorically state that we have not released man-eating badgers into the area -UK military spokesman Major Mike Shearer

  14. #14
    One of the Undutchables Member The Stranger's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Nowhere...
    Posts
    11,757

    Default Re: You have to find them in order to bribe them

    Quote Originally Posted by Conqueror
    You cannot bribe a faction's last remaining city, even if there's no family members in it.
    where did you read that.....i cetainly bribed rome....many times and it was their last city (as usual).

    We do not sow.

  15. #15

    Default Re: You have to find them in order to bribe them

    Usually, i don't do much bribing, but in my current campaign i have a lot of money to spend, so I kind of bought most of the Brit continental provinces - having an army nearby ready to slaughter those rebels. I'm fighting a hard civil war, now, and besieging Rome. Never occured to me to bribe... Humm. I think i'll give it a shot.
    Then again, i reealy feel like fighting fot it. After all, it IS Rome.

  16. #16
    One of the Undutchables Member The Stranger's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Nowhere...
    Posts
    11,757

    Default Re: You have to find them in order to bribe them

    i only bribe anoying little armies that are sieging a city....also i vbribe you members of factions to replace my old governers

    We do not sow.

  17. #17
    Patriot Member IliaDN's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Russia
    Posts
    772

    Default Re: You have to find them in order to bribe them

    Quote Originally Posted by Conqueror
    You cannot bribe a faction's last remaining city, even if there's no family members in it.
    There is an exception - Rome.

  18. #18
    Elephant Master Member Conqueror's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    In the Ruins of Europe
    Posts
    1,258

    Default Re: You have to find them in order to bribe them

    I guess those senators really love the money then

    RTW, 167 BC: Rome expels Greek philosophers after the Lex Fannia law is passed. This bans the effete and nasty Greek practice of 'philosophy' in favour of more manly, properly Roman pursuits that don't involve quite so much thinking.

  19. #19
    Patriot Member IliaDN's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Russia
    Posts
    772

    Default Re: You have to find them in order to bribe them

    Yeah, I bribed it for about 1.5 millions ...

  20. #20

    Default Re: You have to find them in order to bribe them

    Make a bunch of peasants, seperate them into one unit an army, and send them off to find the elusive enemy.
    Its not flooding if you have something good to say.

  21. #21
    Amanuensis Member pezhetairoi's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    South of Sabara
    Posts
    2,719

    Default Re: You have to find them in order to bribe them

    Macedonian gets a magic army in Cyrene in turn 27. Without warning, playing as Macedon, I received an army of 6 triple silver/single gold, gold weapon, gold shield militia hoplites and 3 gold peasants. Freaky. Anyway. They're now headed for the Nile with 2 factioners and 2 Numidian cavalry. I should find no problem taking Alexandria considering it just has 3 desert axemen guarding it, modded to 3 armour. What are they against 14 attack 10 defence? yum.


    EB DEVOTEE SINCE 2004

  22. #22
    Patriot Member IliaDN's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Russia
    Posts
    772

    Default Re: You have to find them in order to bribe them

    Quote Originally Posted by pezhetairoi
    Macedonian gets a magic army in Cyrene in turn 27. Without warning, playing as Macedon, I received an army of 6 triple silver/single gold, gold weapon, gold shield militia hoplites and 3 gold peasants. Freaky. Anyway. They're now headed for the Nile with 2 factioners and 2 Numidian cavalry. I should find no problem taking Alexandria considering it just has 3 desert axemen guarding it, modded to 3 armour. What are they against 14 attack 10 defence? yum.
    Hi, Pez!
    This army is not "magic" as you call it - it appeares there, because that city ( as far as I know ) was founded by macedonians, so it is mirrored in the game as giving this city to macedonians in the year of it suppoused fondation.

  23. #23
    Amanuensis Member pezhetairoi's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    South of Sabara
    Posts
    2,719

    Default Re: You have to find them in order to bribe them

    but...but...gold chevron? gold shield? gold weapon? I haven't even build a single weaponsmith yet and I get such an uber army! And to think it's all wasted on PEASANTS! I could cry, thinking of it... if they wanted a power-army to found Cyrene, why in the world didn't they get some gold-chevron hetairoi and royalpikes? :-(


    EB DEVOTEE SINCE 2004

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO