Results 1 to 5 of 5

Thread: Trouble putting Alexander units into RTW

  1. #1
    Member Member Elmo J Muppet's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    In front of a computer
    Posts
    9

    Default Trouble putting Alexander units into RTW

    Hi everyone,
    I'm making a new team in RTW, and have copied info (from export_descr_unit, descr_model_battle etc) from Alexander to the main Rome file. For some reason these units now only work if I give them the mercenary_unit description in export_descr_unit. If I leave this out I get a CTD at the battle load screen.
    I've checked all the usual stuff - making sure they're available to the right faction etc. I've added units from Barbarian Invasion and these have worked fine without having to be described as mercenary_unit, but for some reason the ones from Alexander do. This seems pretty strange to me, as some of the units I'm adding aren't even mercenaries in Alexander. It isn't a problem for single battles but means you can't build them in the campaign. Can anyone help me out, please?
    Thanks.


    Been to:


  2. #2
    The Dark Knight Member wlesmana's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Indonesia
    Posts
    602

    Default Re: Trouble putting Alexander units into RTW

    Did you give the right factions their own textures and sprites in DMB yet?

  3. #3
    Member Member Elmo J Muppet's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    In front of a computer
    Posts
    9

    Default Re: Trouble putting Alexander units into RTW

    I certainly think so. Here's an example of what I've got in DMB and EDU;

    EDU:

    type perg_citizen_pikemen
    dictionary perg_citizen_pikemen ; Citizen Pikemen
    category infantry
    class spearmen
    voice_type Light_1
    soldier perg_citizen_pikemen, 60, 0, 1
    attributes sea_faring, hide_forest, can_sap, mercenary_unit
    formation 1, 1, 2, 2, 8, square, phalanx
    stat_health 1, 0
    stat_pri 6, 2, no, 0, 0, melee, blade, piercing, spear, 25 ,1
    stat_pri_attr spear, long_pike, spear_bonus_8
    stat_sec 3, 1, no, 0, 0, melee, simple, piercing, sword, 25 ,1
    stat_sec_attr no
    stat_pri_armour 6, 3, 2, leather
    stat_sec_armour 0, 0, flesh
    stat_heat 1
    stat_ground 2, 0, 0, 0
    stat_mental 2, normal, highly_trained
    stat_charge_dist 30
    stat_fire_delay 0
    stat_food 60, 300
    stat_cost 1, 440, 200, 50, 75, 440
    ownership romans_scipii

    DMB:

    type perg_citizen_pikemen
    skeleton fs_slow_spearman, fs_slow_swordsman
    indiv_range 40
    texture romans_scipii, alexander/data/models_unit/textures/ALEX_phalangist_macedon.tga
    model_flexi_m alexander/data/models_unit/ALEX_phalangist_lod_1.cas, 15
    model_flexi_m alexander/data/models_unit/ALEX_phalangist_lod_2.cas, 30
    model_flexi alexander/data/models_unit/ALEX_phalangist_lod_3.cas, 40
    model_flexi alexander/data/models_unit/ALEX_phalangist_lod_4.cas, max
    model_sprite romans_scipii, 60.0, alexander/data/sprites/macedon_ALEX_phalangists_sprite.spr
    model_tri 400, 0.5f, 0.5f, 0.5f

    This all works fine if I keep the mercenary_unit description in EDU, but I don't really want to. I don't think I've missed anything.


    Been to:


  4. #4

    Default Re: Trouble putting Alexander units into RTW

    Try disabling the sprite line, or making new sprites with the RTW engine. For some reason Alex sprites often don't work with the RTW engine.

  5. #5
    Member Member Elmo J Muppet's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    In front of a computer
    Posts
    9

    Default Re: Trouble putting Alexander units into RTW

    Brilliant! I took out the sprite line and it's working now. Thanks.

    I wonder why it mattered whether the unit was mercenary or not when I left the line in though. Doesn't seem to make much sense. Oh well.


    Been to:


Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO