Results 1 to 23 of 23

Thread: Playing for Galatians, yes yes it is possible!

  1. #1
    Member Member Bactron's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Prague, Czech rep.
    Posts
    129

    Default Playing for Galatians, yes yes it is possible!

    I have to brag myslef and also praise the EB modders a little bit. I needed a rest from my Seleucid campaig which is now quite time consuming since I have to manage all those conquered teritories (Baktria, Egypt etc. a lot of provinces). And it requires lots of micromanaging. So I decided to try a migration campaign with Arverni.

    The original plan was to move all my tribe's people into Galatia. By using character_reset command. So I did this but on the way there I realized that it would be nice to own Scordisci's Singidunum, The celtic kingdom in Thrace with its capital Tylis, and of course Galatia. So I conquered this three provinces left the old ones behind me with no garrison. Then my original homeland was eaten by Aedui in like only six turns. And now I am playing a really enjoyable campaign with this three easternmost celtic kingdoms. The year is 257 BC, I am in alliance with Getai and just couple of turns in war with Seleucids. I will continue to play this campaign as purely defensive one I will not try to conquer any new provinces, I will just defend the ones I have. A the begining I used a magic to reward myself with 30 K's for role-play purpose - pilaging and stuff! And of course I am little bit cheater and I wanted to make the begining in new lands more comfortable for me.

    And you know what feature have I discovered by this? The good and clever people our beloved modders of EB, probably managed to relate your new incoming family members to have the ethnicities according to provinces you own. Because so far I had my two daughters marry a guy from Tecto.. sorry cant remember the name (But it is one of the three main tribes of Galatia - they are those cheap, penniless bastards) And other young lady married a warrior from Aegosage (I am paraphrasing - known as Combat Seekers a tribe of Volcae who fought their way through Thracia and Getai to settle at Tylis and create a kingdom based on slavery of local folks....)

    How cool is that?

    So as I said I am playing defensively - no conquering - no cheating (excpet those 30 K's and character_reset at the begining) Any bets on for how long I will succeed in defending my three eastern celtic kingdoms?

  2. #2
    Member Member Khazar_Dahvos's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    On a Navy ship
    Posts
    241

    Default Re: Playing for Galatians, yes yes it is possible!

    interesting I thought about how cool it would be to play the aedui and start in galatia but I did not know how to mod it so that I could just start outside of galatia. could you tell me how you can mod the files so that I could possible start my fam members in galatia and just siege it.

  3. #3

    Default Re: Playing for Galatians, yes yes it is possible!

    What would be really cool you guys is to try and start "migration" campaigns in as few turns as possible (cheat by moving diplomats to other cities - buying them, killing off your FM's, bribing local generals in your new places, paying to get a basic city or two well stocked with buildings, and then finally giving away your other provinces or letting them rebel or be captured). THEN, upload the save games to some site where others could download them - only 1.0 campaigns maybe to keep it simple.

    Having some where the KH starts off in Bosphoros or in Syracuse or in Massilia, or the Arverni in Galatia, or other such things would be really cool.

    We could have a "migration" save game thread stuck for folks to start new campaigns off in (in 270 or 265 or whenever is the earliest these things can be accomplished in).

  4. #4
    Stranger in a strange land Moderator Hooahguy's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Swampville
    Posts
    11,475

    Default Re: Playing for Galatians, yes yes it is possible!

    hm..... not a bad idea.... maybe if this idea hasnt been done already by the time i finish my AAR, ill try this.....
    quite simple, really, at least for some faction, like the KH and arverni.... take all FMs and existing forces, put them into one army, move it to galatia using the "move_character" cheat, bribe Galatia, then start anew.....
    On the Path to the Streets of Gold: a Suebi AAR
    Visited:
    A man who casts no shadow has no soul.
    Hvil i fred HoreTore

  5. #5
    Not your friend Member General Appo's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    As far away from you as possible. Scuzzbucket.
    Posts
    1,645

    Default Re: Playing for Galatians, yes yes it is possible!

    Cool man. I´ve never managed this myself, but actually the AI managed it in my Koinon Hellenon campaign. In 269 BC Galatia revolted from Pontos to Arverni, and since I though it would be fun with Celts in Anatolia and becasue I thought I´d might need a buffer against the Grey and Yellow Death I decided to aid the Arverni in Galatia as much as I could. I wasn´t going to take it anyway, as I was strictly only taking city´s required for the victory conditions. The Galatians remained pretty silent for a long time, but around 220 BC all the Arverni regions back in Europe had been eaten up by Aedui, Sweboz and Romani, and they completely exploded in Anatolia. In just a couple of years they took Mazaka, Ani-Kamah, Karkathiokerta and Edesssa, and soon they had become the dominant power in Asia. Incredibly they remained my faithful ally for the entire campaign.
    Though I´ve never seen the Celts controll Thracia nor Singidunum, it´ll be fun to see how you manage it.
    The Appomination

    I don't come here a lot any more. You know why? Because you suck. That's right, I'm talking to you. Your annoying attitude, bad grammar, illogical arguments, false beliefs and pathetic attempts at humour have driven me and many other nice people from this forum. You should feel ashamed. Report here at once to recieve your punishment. Scumbag.

  6. #6

    Default Re: Playing for Galatians, yes yes it is possible!

    Good Idea

  7. #7
    Member Member Bactron's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Prague, Czech rep.
    Posts
    129

    Default Re: Playing for Galatians, yes yes it is possible!

    Quote Originally Posted by Khazar_Dahvos
    interesting I thought about how cool it would be to play the aedui and start in galatia but I did not know how to mod it so that I could just start outside of galatia. could you tell me how you can mod the files so that I could possible start my fam members in galatia and just siege it.
    I also don't know how to mod file, but what I did is pretty easy it requires only little bit of patience. In the first turn I have moved my FM and Captains by using character_reset console comand to gain all the movement point again after losing them by movement it's a step by step procedure. Start campaign for Arverni or Aedui hit the key just under ESC on your key board (░) then you can give console comand and type in character_reset "name" and hit eneter by this way you will refresh all the movement points and move the unit again and you have to repeat it again and again till you reach your destination.

    Back to the character_reset command. If you have arverni FM with name for example Aneirin oi Lugos, his internal name is "Aneirin arvernioiLugos" So what you have to type in is... character_reset "Aneirin arvernioiLugos"

    I think that for the Aedui characters their internal names are for example if they are named Cardoc ... "Cardoc ofaedu" and so on. You can find all the internal names in descr strat.txt file in EB/World/Maps"Campaign/imperial_campaign



    BTW: really like your idea Teleklos about posting a migrations with save game. It would be really interesting to post in at the point where the old provinces are lost - ideal would be if they were conquered by others rather then given away by diplomat, because I have heared that AI doesn't know how to handle recruitment in settlment which are given to them through diplomacy.

  8. #8
    Involuntary Gaesatae Member The Celtic Viking's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    In the heart of Hyperborea
    Posts
    2,962

    Default Re: Playing for Galatians, yes yes it is possible!

    I actually did this as Aedui in my last campaign in 0.8x, though part of the reason for my migration was of necessity rather than pure "coolness". The greedy Romans, the unwashed Sweboz and the Lusotanian traitors were trying to gangbang me into submission, and I decided to try my luck elsewhere. Galatia was the obvious choice.

    It's just a little disappointing that you don't get true Galatian units. That would've made it a more "genuine" experience, I think. (I know the reason for this and it is completely understandable. I still wish I could have them though...)

  9. #9

    Default Re: Playing for Galatians, yes yes it is possible!

    What is the reason?

  10. #10
    Member Member Bactron's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Prague, Czech rep.
    Posts
    129

    Default Re: Playing for Galatians, yes yes it is possible!

    Quote Originally Posted by The Vicious Monkey
    It's just a little disappointing that you don't get true Galatian units. That would've made it a more "genuine" experience, I think. (I know the reason for this and it is completely understandable. I still wish I could have them though...)
    Yeah I know about this and I am cool with that I know that there is the shared model issue. I can stick with galatian shortswordsmen and the basic celtic units -slingers, archers, Celtic Spearman, levy spearmen and southern gallis swordsmen.

    TomO- the reson is that those units are on shared models, so for example Galatian wild man is a Celtic Naked Fanatic (Gaestoe..or sumfin)
    Galatian elite spearman is Arverni's Arjos and so on.

    Plus I can always send some naked fanatics from Singidunum.
    Last edited by Bactron; 02-03-2008 at 22:16.

  11. #11

    Default Re: Playing for Galatians, yes yes it is possible!

    Ahh, yes makes perfect sense.

  12. #12
    Involuntary Gaesatae Member The Celtic Viking's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    In the heart of Hyperborea
    Posts
    2,962

    Default Re: Playing for Galatians, yes yes it is possible!

    Quote Originally Posted by Bactron
    Yeah I know about this and I am cool with that I know that there is the shared model issue. I can stick with galatian shortswordsmen and the basic celtic units -slingers, archers, Celtic Spearman, levy spearmen and southern gallis swordsmen.
    Yeah. Kluddolon (the Galatian shortswordsmen) are actually my favourite unit, along with kluddobro and bagaudas. There's something about them that invokes my love, but I can't really put my finger on it.

    Gaesatae and Uirodusios are obviously favourites too.

    (Gaestoe..or sumfin)
    It's Gaesatae.

  13. #13
    Member Member Khazar_Dahvos's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    On a Navy ship
    Posts
    241

    Default Re: Playing for Galatians, yes yes it is possible!

    Is it possible for the Aedui to recruit Gaesatae in Galatia, according to the recruitment viewer it says they should. I guess I just want to be sure.

  14. #14

    Default Re: Playing for Galatians, yes yes it is possible!

    Quote Originally Posted by Khazar_Dahvos
    Is it possible for the Aedui to recruit Gaesatae in Galatia, according to the recruitment viewer it says they should. I guess I just want to be sure.
    Jup build a type 2 gov and get your barracks to lvl 4

  15. #15
    Simulation Monkey Member The_Mark's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Helsinki, Finland
    Posts
    2,612

    Default Re: Playing for Galatians, yes yes it is possible!

    Quote Originally Posted by Bactron
    I also don't know how to mod file, but what I did is pretty easy it requires only little bit of patience. In the first turn I have moved my FM and Captains by using character_reset console comand to gain all the movement point again after losing them by movement it's a step by step procedure. Start campaign for Arverni or Aedui hit the key just under ESC on your key board (░) then you can give console comand and type in character_reset "name" and hit eneter by this way you will refresh all the movement points and move the unit again and you have to repeat it again and again till you reach your destination.

    Back to the character_reset command. If you have arverni FM with name for example Aneirin oi Lugos, his internal name is "Aneirin arvernioiLugos" So what you have to type in is... character_reset "Aneirin arvernioiLugos"

    I think that for the Aedui characters their internal names are for example if they are named Cardoc ... "Cardoc ofaedu" and so on. You can find all the internal names in descr strat.txt file in EB/World/Maps"Campaign/imperial_campaign



    BTW: really like your idea Teleklos about posting a migrations with save game. It would be really interesting to post in at the point where the old provinces are lost - ideal would be if they were conquered by others rather then given away by diplomat, because I have heared that AI doesn't know how to handle recruitment in settlment which are given to them through diplomacy.
    I might as well point you to a wormhole shortcut: the console command move_character "name" x,y teleports the selected character with his army to the coordinates x,y. You can use the console command show_cursorstat to show the coordinates of the square under the cursor.

  16. #16

    Default Re: Playing for Galatians, yes yes it is possible!

    Having some where the KH starts off in Bosphoros or in Syracuse or in Massilia, or the Arverni in Galatia, or other such things would be really cool
    I have a save games with Bosphoron and massilian greek kingdoms. They've both expanded alot from the original city though. Especially Massilia which if you capture emporion, tolosa and the 3 carthiginian islands you'll have more money then you know what to do with.
    Last edited by PenguinLobster; 03-11-2008 at 22:03.

  17. #17

    Default Re: Playing for Galatians, yes yes it is possible!

    When speaking of the galatians. If the team would make such a faction what coulour would it have? What would be the most apropriate one?

  18. #18
    Member Member quackingduck's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Manitoba, Canada
    Posts
    97

    Default Re: Playing for Galatians, yes yes it is possible!

    i know some one had a full AAR on a lustonian campaign where he moved all of his units to the bottom of ireland to start.

    just a question about this migration stuff, when you move to a new place, im assuming you only built the regonal barracks? cause you wouldn't be able to get your fractional troops in foreign places would you?
    Thank you EB team

  19. #19

    Default Re: Playing for Galatians, yes yes it is possible!

    I never managed to move the starting characters, even with their real names, with the move_character command. In 0.8 it worked, in 1.0 not. Maybe I don't read the names correctly?

    What I did was changing the starting positions of the characters in the descr_strat file. It's simple enough. Just don't forget to backup the file.

  20. #20
    Simulation Monkey Member The_Mark's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Helsinki, Finland
    Posts
    2,612

    Default Re: Playing for Galatians, yes yes it is possible!

    Right. Gah.
    In 0.8 it worked, in 1.0 not.
    It worked in 1.2, not in 1.5...

  21. #21

    Default Re: Playing for Galatians, yes yes it is possible!

    Actually in my current Aedui campain I am resting and building up my econ. Then I'll build like 6 full stacks and do a re-conquest/settlement of Galatia. I also plan to sack Alexandria, AS's capital, kill Pontus. Then I'll and sack Hydastan, and MAYBE I'll hit Backtria.

    right now its 198, I have all western Europe and part of the Balkans. Chilling defending my borders and putting my $$ in the Bank

  22. #22
    EB Concept Artist Member fenix3279's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    USA, Tennessee 420-4-life
    Posts
    273

    Default Re: Playing for Galatians, yes yes it is possible!

    Sounds like a great idea. I'll try it out, myself. Although, there is one thing that troubles me. If I migrate my entire faction (Aedui) to Galatia, won't I lose my ability to create homeland troops? I would prefer to have homeland Botroas swordsmen and Laosatae slingers in my army, as well as a few Galatian mercs. The celtic swordsmen look as if they could pass off as "pure" Galatians (blondish hair and all). I say this because I would also rather have some variety to my troop selections since there are only 3 "pure" Galatian units. I guess my real question is, is there ANY way I can keep my homeland Aedui soldiers if I migrate my entire faction to Galatia?
    My balloon collection





    That which does not kill me makes me stronger ~ Friedrich Nietzsche

    When you smoke the herb, it reveals to yourself ~ Bob Marley

  23. #23

    Default Re: Playing for Galatians, yes yes it is possible!

    Botroas, celtic slingers, archers and cavalery even Gaesatae or their Galatian version. As for the Aedui have Galatia is a Expansion teritory ( so you get a gov 2 there) I wonder why the Arveni dont have Galatia as their Expansion, it would really make it more interesting in Asia minor if Ankyra rebeled to them.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO